Quantcast
Channel: ELA'S HOBBY BLOG
Viewing all 442 articles
Browse latest View live

Distractia se cauta

$
0
0

Din pozele de la inaltime cu New York-ul cel mai mult mi-a placut aceasta. Pentru ca sunt sigura ca pe aceeasi strada s-au plimbat mai multi si au vazut doar cladiri gri, si au crezut ca nu e nimic de facut in zona. Distractia, ca si fericirea, se cauta. Starea de bine nu se asteapta, se creeaza.

Alte cateva poze:





Fotografii noi cu aparatul vechi

$
0
0
Acelasi aparat foto de vacanta, 5 cursuri de fotografie mai tarziu.



Spre deosebire de aparatul foto de peste 11.000 de lei din studio, aparatul de vacanta de 700 de lei nu ma lasa sa umblu nici la ISO, nici sa ii schimb lentila.

Dar am descoperit ca si cu acesta pot face subiectul sa arate mai bine punandu-l corect in lumina, sa conduc atentia la el prin linii, si sa fac o compozitie interesanta.

Poate altii isi cunosc aparatele mai bine dar eu abia acum am descoperit la micutul meu ca poate face si fotografii panoramice, alb negru si 3D direct din aparat.

Nu zic, o lentila 70-200 mm nu poate fi inlocuita dar oricum, tehnica conteaza mult.


Seminar YWCA-YMCA in luna iunie in Norvegia

$
0
0


YWCA-YMCA sunt niste asociatii de tineri (Young Women/Men's Christian Association), raspandite si cunoscute peste tot in lume pentru ajutorul pe care il ofera in diverse domenii.

Personal, sa fiu membra YWCA, sa particip la conferintele din strainatate, m-a ajutat sa pot vorbi in public, sa am initiative, sa pot crea proiecte care sa rezolve probleme.

Unele doamne mai in varsta iau in serios C-ul, dar pentru noile generatii nu mai este asa important. Scopul comun al tuturor membrilor este insa ajutorarea semenilor si crearea de lideri.

Intre 19 si 30 iunie 2015 va avea loc un nou seminar YWCA-YMCA in Norvegia pe tema Youth Action for Climate Justice and Poverty Eradication.

Se deconteaza o parte din costul biletelor de avion, iar masa si cazarea sunt acoperite in totalitate. Daca m-as fi incadrat in limita de varsta as fi mers cu siguranta.

Nu este o vacanta, este o oportunitate incredibila de dezvoltare. Dar daca vrei, poti sa profiti si sa vizitezi si Oslo in zilele de inainte / dupa seminar.

Daca ai intre 18 si 25 de ani si vrei sa participi scrie-mi pe mail sau pe Facebook.



La balta la Naipu

$
0
0
La vreo 60 de kilometri din Bucuresti spre Alexandria, se gaseste un loc frumos, unde pescarii merg sa prinda peste si eu sa imi desfat ochii cu verde, mult verde, si tot felul de vietati pe care nu le vad la oras: caprite, vacute, si uneori, daca am noroc, iepuri salbatici.


M-a adus aici o prietena in adolescenta si apoi am tot revenit, ca in acele locuri pe care vrei sa le vezi cat mai des, de teama sa nu dispara sau sa se schimbe prea mult, fata de cum iti amintesti tu de ele.


Podisca si pamantul care fac trecerea inspre padure sunt inghitite de cateva ori pe an de balta, ca vara sa reapara miraculos. Pescarii nu se lasa nici la inundatii insa, vin cu scaunelul prin apa, pe unde stiu ei ca e drumul si tot acolo "din locul lor" dau la peste.


Daca ma intrebati pe mine de la ce vine numele Naipu, etimologia zice clar, vine de la "n-ai puterea sa iti amintesti numele". Nu ma credeti, o sa vedeti, mie mi se intampla de fiecare data si ma trezesc explicand "e locul acela unde sunt copaci in apa". La vreo 60 de kilometri din Bucuresti spre Alexandria..


3 filme care m-au impresionat in 2015

$
0
0

Ce au in comun filmele astea e ca desi m-au facut sa zic WOW, nu le-as trece pe lista de filme preferate, cum e La Vita e Bella, fiindca nu mi-au schimbat viata, dar m-as inclina in fata celor care le-au facut.

Fargo e un serial cat 10 filme bune pe tema crima, suspans. Daca stiti vechiul film Fargo, povestea e asemanatoare putin, si cam atat, fiindca serialul e plin de povesti noi. Tot serialul e filmat intr-un mod foarte atmosferic si actorii joaca excelent. Si ce tagline bun "Rosu ca zapada, rece ca sangele" - a trebuit sa ma gandesc putin sa imi dau seama ce vor sa zica.

Mad Max mi-a placut in special pentru echipa pe care o fac cele doua personaje principale. Cred ca foarte multe femei si persoane cu dizabilitati se vor simti in stare sa mute munti dupa ce vad filmul acesta. E ceva total diferit si e atata actiune cu masini, ca Fast and furios si altele de genul par mici copii. Cred ca au vrut ceva care sa fie iubit sau urat, numai mediocru nu, si cred ca le-a iesit.

Jurassic World m-a facut sa ma simt exact ca intr-un parc de distractii cu dinozauri. Se plange lumea ca nu au fost asa bune dialogurile sau unele personaje au fost in plus, dar OMG, putem sa vorbim despre dinozauri? Trebuia sa imi reamintesc ca ma uit la un film si ca sunt facuti pe calculator, asa de reali mi s-au parut.

Asadar, daca ti-e dor sa vezi un film WOW, incearca-le pe acestea.


Am incredere in noile generatii

$
0
0
Mai jos sunt doua clipuri care mi-au dat asa o stare optimista legata de viitor. Ma intreb copiii lor cat de deschisi si de destepti or sa fie. Vor veni generatii care nu vor intelege cum alta data oamenii i-au discriminat pe alti oameni in functie de persoana pe care o iubeau, asa cum nici noi nu am inteles sclavia, nazismul sau cum femeile nu au avut candva drept de vot.

Primul clip este despre Caitlyn Jenner:


Si al doilea despre fumat si false advertising:


Era promovat pe Facebook un articol cu titlu de genul "elevi de nota x, oameni de nota y". Nu stiu despre ce era vorba in el, dar cam asa ii vad si eu pe tineri. Notele pe care le primesc la BAC nu imi spun ceva despre ei, ci despre sistemul de invatamant. Pot fi elevi de nota 5, dar sunt oameni de nota 10.

De unde vine titlul de marchiz?

$
0
0
Intr-una din cartile de care nu-mi vine sa ma desprind in ultima vreme, un album Reader's Digest numit How it all started - The history behind the way our world works today, am aflat din intamplare de unde vine titlul de marchiz, purtat de Marchizul de Sade, Marchiza de Pompadour si altii.

Cand granitele dintre tari nu erau clar delimitate, acele terenuri deveneau zone periculoase de la care porneau violente intre popoare. In vorbele unui poet american "Good fences make good neighbours".

Un astfel de teren exista si intre Anglia si Scotia, iar pentru a pastra ordinea in zona, pe acele terenuri disputate (numite marches in engleza si care au ajuns romana ca margini) regii desemnau persoane care sa asigure ordinea, si care erau cinstiti cu titlul nobiliar de marchizi.


Castelul Marchizului de Sade, din imaginea de mai sus, se afla in sudul Frantei, comuna Lacoste, si pozitia lui pe varful muntelui ii oferea o vedere buna asupra satelor, vailor si muntilor dimprejur.

Mai departe am aflat de pe Wikipedia ca marchizul era ca autoritate intre conte, care avea si el in grija terenuri, ca un primar azi, si duce, care conducea trupele in razboaie.

Marchizul era superior contelui deoarecea avea in grija o zona de comert mai intensa, cum sunt si astazi localitatile apropiate de granite.

Nu stiu de ce dar imi place sa aflu originea cuvintelor, daca am regretat ceva cand am lasat Limbi Straine pentru ASE a fost ora saptamanala de etimologie.



Ritmul corpului si cautarile pe Google

$
0
0
Intr-un album numit Misterele Terrei sunt cuprinse cateva pagini despre Ritmul de 24 de ore din corpul nostru si cum ne influenteaza acesta viata. Cat de mare e influenta? Statisticile arata ca cele mai mari dezastre din cauza erorilor umane, ca Cernobil, au fost provocate in schimbul de noapte. Sa ne cunoastem deci momentele de maxima si minima concentrare sau dispozitie, ne poate face viata mai usoara.

Alte informatii mi s-au parut pur si simplu revelatoare, ca faptul ca arestarile se fac la 4 dimineata pentru ca atunci e corpul cel mai neputincios si nu poate opune asa bine rezistenta. Altele bune de stiut, ca faptul ca la ora 14 sensibilitatea la durere e redusa si e un moment bun pentru vizita la stomatolog.

Mai jos am creat un tabel in care am combinat informatiile despre ritmul corpului cu ceva la fel de interesant pentru mine, si anume cautarile care se fac in general pe Google in functie de ora. Vroiam sa vad daca si cum se leaga informatiile astea intre ele si ce concluzii pot sa trag pentru a imi folosi in marketingul digital.



OraRitmul corpuluiCe se cauta mai mult pe Google
7Sensibilitate maxima la durere. Reumaticii sufera acum cel mai mult. Corpul este deosebit de sensibil la frig.
8Corpul este invadat de hormoni sexuali, apetitul sexual atinge cota maxima.incep cautarile de jocuri (la scoala), doctori (acasa),
9A sosit momentul pentru munca dificila.
10Inima si circulatia suporta cel mai bine efortul, capacitate optima de concentrare.
11Randamentul incepe sa scada.
12Productia de acid gastric creste, dar creste secretia de bila.
13Organismul atinge ora minima de randament. Este momentul potrivit pentru siesta.
14Simtul gustativ si cel olfactiv ating punctul culminant, sensibilitatea la durere este redusa. Este un moment indicat pentru vizita la stomatolog.informatii legate de uitarea parolei, cautarile au de doua ori mai multe greseli de scriere la aceasta ora,
15Timpul ideal pentru invatat, intrucat acum memoria de lunga durata are o mare capacitate de asimilare.
16Temperatura corpului, tensiunea si pulsul ating valori maxime. Buna capacitate de reactie. Timp indicat pentru sport.
17Proasta dispozitie si deprimarea sunt in crestere.retete,
18Corpul incepe sa se regenereze. Disponibilitatea de compromis este mare. Reactiile alergice sunt acum foarte violente.
19Cel mai potrivit moment pentru activitati manuale (de ex., bricolajul).
20Capacitatea de aparare a sistemului umanitar scade, sensibilitatea la infectii creste.adoptie caini,
21Simtul olfactiv si cel gustativ sunt pregatite pentru domeniul culinar.
22Corpul oboseste. Este timpul de mers la culcare.
23Adesea la gravide incep durerile.
24Capacitatea de concentrare este foarte redusa, pericolul de accidente este in crestere.stiri celebritati,
1Majoritatea organelor isi cruta fortele, in schimb, ficatul lucreaza deosebit de activ.cannabis
2Cel mai mare calm. Tensiunea, pulsul si temperatura corpului sunt la nivelul cel mai coborat.
3Profunzime sufleteasa, acum se inmultesc cazurile de suicid.iluminare, singuratate, panica, simptome, boli, plictiseala,
4Organismul atinge minimul sau de randament. Este momentul celei mai accentuate neputinte. Arestarile se fac cu precadere in acest moment.site-uri de intalniri online,
5Nivelul melatoninei in sange scade, corpul incepe sa elibereze hormonii activanti.vreme, rugaciune, stiri, 
6Tensiunea, pulsul si temperatura corpului cresc; la aceasta ora se inumlteste numarul de infarcturi.

Legat de ritmul corpului

Pentru mine a fost un semn foarte bun sa descopar ca de la ora 9 oamenii sunt mai pregatiti pentru lucruri solicitante fiindca atunci incepem noi sa predam cursurile de dimineata si astfel pot fi mai activi si mai implicati.

Intre 13 si 14, cand e perioada minima de randament, avem pauza de masa pentru cursanti, iar la ora 15, cand se trece de introducerea cursurilor de dupa amiaza si sunt iarasi lucruri mai grele de retinut, oamenii au o capacitate mai mare de memorare.

Legat de cautarile pe Google

Vad o conexiune clara intre ritmul corpului si cautarile pe Google, in sensul ca atunci cand corpul oboseste dupa amiaza incepem sa facem mai multe greseli de tastare, atunci cand ne simtim mai neajutorati cautam animale de companie si cand ne simti singuri, parteneri de viata.

Iar un insight pentru marketingul digital cu, care am ramas e cand ar merge amplificate campaniile pe AdWords - de exemplu in jur de 8 dimineata campaniile cu servicii medicale, sau cu jocuri, in jur de ora 5 cele legate de livrare mancare, iar in jur de 3 dimineata cele legate de spiritualitate, cursuri Reiki sau Theta Healing.

Cautarea pe ora este o functie nou introdusa in Google Trends din iunie 2015, daca vreti sa testati si alte expresii cautate cum stau.



Cercetatoarea de scoici sau cum sa vezi plajele lumii si sa fii platit pentru asta

$
0
0
Doar ce am aflat dintr-o stire ca exista o femeie care studiaza scoicile de pe toate plajele din lume. Nu despre asta era stirea, dar asta mi s-a parut mai spectaculos decat ce se prezenta.

Fiindca wow, ce meserie bine aleasa! Sa iti poti petrece viata studiind scoici pe plajele unde altii ajung doar in vacante scump platite. Sa-ti poti construi case de vacanta.. pardon, laboratoare de cercetare, pe plaja. Si sa fii platit pentru toate astea.

Femeia asta a devenit instant un model pentru mine si cred ca ar trebui sa fie pentru multa lume. Sa nu mai zic ca a ajuns intr-o stire pe The Economist pentru ce descoperise. Fantastic.

Chiar ieri discutam cu cineva care mi-a zis ca a observat ca oamenii care au probleme, le au pentru ca nu au facut ceva sa se asigure ca nu o sa le aiba.


La fel, oamenii care au o viata foarte buna, o au fiindca au facut lucruri sa se asigure ca o sa o aiba.

Inchipuiti-va vocea cercetatoarei de scoici spunandu-va chestia asta scrisa in poza, sau "Cum ai vrea sa iti petreci viata la cel mai ideal mod si ce ar trebui sa faci pentru asta?"


3 semne ca ai nevoie de o relatie mai buna nu de un copil

$
0
0
Am dat zilele trecute peste un articol de pe lilu.md numit "10 motive sa nasti un copil" care m-a socat. Aceste 3 motive de mai jos in special:

"4. E cel mai bun remediu antidepresie şi stres."

Pana la 25% din femei sufera de depresii post-nastere si doar 2% dintre noii parinti nu se simt stresati. Inainte de a stii cum sa faci fata depresiei si stresului nu as recomanda nimanui sa faca copil.

"6. Îţi depăşeşti egou-ul. Acum toate forţa ta vitală, toată dragostea ta nu va fi îndreptată către sine, ajunge câte straie de egoism am pus pe noi – a venit momentul să învăţăm să dăruim ce avem mai scump copiilor noştri. Iar ulterior acest exerciţiu te va învăţa să o faci cu toţi oamenii din jur."

Cat de egoist sa fii sa nu iti poti depasi ego-ul decat pentru copilul, care e in sine o mica replica ta? De ce nu era pana acum forta ta, dragostea ta indreptata si spre sot, daca nu si spre ceilalti oameni?

"8. Copilul te învaţă să nu renunţi. Acum ai pentru cine trăi, ai pentru cine te bucura, ai pentru ce merge înainte în fiecare zi."

Cat de trista trebuia sa fie viata si relatia cuiva, ca abia cand ajunge sa aiba un copil sa simta ca are pentru cine trai? De ce cineva care nu a gasit bucuria vietii vrea sa mai dea viata unui om?

Inainte sa devii parinte trebuie sa fii un om complet, fericit, care are timp si resurse pentru un copil. Daca astepti ca un copil sa iti dea forta si bucurie ii vei afecta si lui viata si ti-o poate afecta si el foarte mult tie, ca barbatului din imagine:


Continuare:


In incheiere, o poveste. La 20 de ani dupa ce in America s-a facut disponibila pe scara larga contraceptia, s-a inregistrat un minim istoric de violente, deoarece copiii care se transformau la varsta aceea in adulti care comiteau infractiuni, nu mai fusesera nascuti. Odata cu disponibilitatea contraceptiei au fost evitate sarcinile acelora care nu erau pregatiti sau pur si simplu nu doreau sa fie parinti.

O consider aproape o crima sa aduci o viata pe lume fara sa fii complet pregatit sa te ingrijesti de ea. Cei cu drepturile copilului ar trebui sa se preocupe si de faptul ca acum aproape oricine doreste poate sa faca copii, fara a da macar un examen, ca atunci cand vrei sa obtii permisul de a conduce o masina. In schimb sunt altii care militeaza ca avorturile sa fie interzise.

Sper ca in viitor binele sa triumfe si sa se rezolve si aceste probleme, tot de dragul copiilor care vor deveni in viitor adulti si poate parinti la randul lor.


De unde vine rulada

$
0
0
Cate lucruri mici interesante in albumele astea Reader's Digest despre lume. Am aflat de exemplu ca rulada care se poate cumpara din magazine vine de la o mancare traditionala franceza, o prajitura de Craciun in forma de bustean taiat, numita bûche de Noël sau Yule log cake.




Varianta care a ajuns in magazine e cea care se impacheteaza si se vinde cel mai usor.


Ganduri despre amenajarea apartamentului

$
0
0
Am crescut intr-o casa cu venituri modeste dar cu o mama care era dispusa sa faca si credit pentru a cumpara mobila pe care si-o dorea. Pentru ca acasa isi petrecea cea mai mare parte din timp (nu fiindca nu lucra, ci nu prea iesea altundeva) si pentru ca vroia ca si ea, dar si noi, sa fim mandri cand aducem prieteni in casa noastra,

O inteleg, insa mie nu mi-a placut deloc treaba asta, fiindca banii puteau fi investiti sau economisiti pentru alte lucruri importante (as fi vrut mai multe haine si incaltaminte pentru mine, sa nu mai trebuiasca sa le iau pe ale surorii, as fi vrut o ingrijire medicala mai buna.. etc).

De asta eu si mobila sau decoratiunile scumpe pentru casa nu prea ne-am intalnit. Ba chiar ne-am evitat intentionat. Banii ii investesc doar in sanatate si in ce poate sa imi aduca alti bani. Iar cand vine vorba de casa, asta ar insemna un sediu.

Pana acum nu am fost siguri daca e cazul sa ne stabilim undeva, dar se cam apropie momentul sa alegem unde vom ramane si sa facem un loc asa cum meritam. Asa ca am inceput cercetarile.

Pinterest a fost prima oprire si am strans o multime de idei legate de amenajarea salii de curs in special.


Ce stiu sigur pana acum e ca imi plac usile din sticla, camerele albe, mobilierul alb, peretii curbati din material alb lucios, luminile gen nava spatiala. Vreau un aspect.. nici macar modern.. futuristic, care sa se potriveasca cu o firma de viitor.


Imi plac apartamentele transformer, cu dulapuri care ascund tot felul de lucruri, si mobilier care se misca, pliaza si regleaza pentru a servi mai multe functii.


Acum am ajuns cu cercetarile pe airbnb unde mi se pare foarte interesant sa vad ce au in case cei care inchiriaza cel mai scump de pe site. Ma intereseaza in special ce lucruri au diferite de ce vezi in mod normal. Dar si ce lumini au pe tavan, ce-au pus la ferestre, cum au mascat caloriferele si aerul conditionat.

Pana acum mi-au placut astea:

lumini rotunde tavan, aer conditionat mascat
calorifere transformate in bancute
rulouri albe automate
recipiente, pentru a scapa de sticle
dus "ascuns" in tavan
Vad ca spatiul e foarte apreciat si taxat, dar dupa ce am fost in case mari de 12 camere si am vazut ca tot in 2-3 camere ajungi sa stai 90% din timp, spatiul chiar nu e o cerinta pentru mine. Chiar si 100 de mp ii consider prea multi, fiindca nu vreau sa alerg mult pana sa ajung la usa sau sa platesc inutil la gaze. La fel si cu piscina, sauna sau sala de fitness in casa.. o risipa, mai bine mergi la un centru specializat.

Daca ar fi sa ma rasfat as prefera o baie mare


si un dressing



Ce ar mai face un apartament ideal pentru mine e locatia, cu cat mai centrala cu atat mai bine. Sa mergi pe jos pana la serviciu. Sa fii vecin cu monumente si cladiri frumoase ale orasului. Sa fii langa un parc, aproape de cinematografe, teatre, terase si restaurante. Sa te poti plimba pe strazi intr-o directie diferita in fiecare zi si sa ai ce vedea. Sa poti incerca afaceri stradale.

Sa vedem acum cate dorinte imi vor fi indeplinite.



Un moment bun pentru a iti lua casa ta

$
0
0
Cei de la imobiliare.ro au o sectiune utila pe site numita Indicele imobiliar, unde iti arata evolutia preturilor pentru apartamentele din toata tara sau pe orase, si mai detaliat chiar, in functie de tipul aparamentelor vechi sau noi, cu o camera, doua sau trei si asa mai departe.

In general pentru apartamentele din Bucuresti indicele/pretul e in continuare in scadere.


Avand in vedere ca pretul per mp scade spre 1000 de euro, fata de peste 2000 de euro cat era in 2008, asta inseamna ca acelasi apartament de 50 de mp care ar fi costat peste 100.000 de euro in 2008, poate fi cumparat acum cu in jur de 50.000 de euro. De aceea cred ca e un moment bun de achizitie pentru cei interesati sa-si ia casa lor.

Pentru apartamentele centrale de 2 sau 3 camere din Bucuresti, ca cele care ma intereseaza pe mine (reprezentate pe grafic ca apartamente vechi), indicele arata chiar o usoara tendinta de crestere a pretului.






De ce educatia trebuie revolutionata

$
0
0

Desi imi place sa descopar toate lucrurile din cartile Reader's Digest, am si un sentiment mai putin placut care ma cuprinde cand imi dau seama cat de putine stiu, si cat de putine lucruri stim in general noi, oamenii. Si nu e prima oara cand simt asta intr-un mod atat de deranjant.

Si cand citeam despre scoala lui Aristotel si alte filosofii prezentate pe canalul de Youtube School of Life imi dadeam seama ce apropiati suntem in continuare ca si gandire cu oamenii care au trait acum peste o mie de ani. Avem aceleasi probleme legate de coruptibilitatea politicienilor, cum ne putem ajuta semenii si celelalte suflete cu, care impartim planeta etc.


Cum se poate ca in atata amar de timp sa nu fii rezolvat problemele astea?

Cum se poate sa repetam incontinuu greseli ca discriminarea?

Problema consta din punctul meu de vedere in modul in care suntem in continuare educati.

Sistemul de scolarizare e creat astfel incat toti copiii sunt educati din scoala primara si pana in facultate si post universitate astfel incat sa poata deveni la randul lor profesori. Ceea ce nu e rau in sine, dar e foarte departe de a fi suficient. Avem nevoie de profesori dar avem nevoie de multe alte tipuri de scolarizare de asemenea.

De educatie practica care sa pregateasca specialisti si antreprenori, de educatie in domenii ca empatia si ratiunea, de educatie financiara, educatie de a fi parinte si om, educatie istorica universala si nu nationalizata, astfel incat razboaiele sa fie vazute ca niste crime ce au fost, nu ca niste victorii glorioase.


Precum si de disparitia unor tipuri de educatie ca cea religioasa si orice tine de crede si nu cerceta.

Intr-un mod bine organizat un om ar putea invata pana la 20 de ani tot ce stie unul de 70 sau mai mult. De ce oare nu se vrea si nu se face asta?

Partea buna e ca un sentiment neplacut din asta te si ambitioneaza foarte mult sa gasesti o solutie. Sa gasesti cum poti stii mai multe si cum poti oferi ceva mai bun.





Cat ajuta un stil de viata sanatos?

$
0
0
Cele doua cauze principale ale mortii oamenilor sunt asa:

1. tensiunea sangelui creste pana cand inima cedeaza


Cum scrie si in poza, 90% din ce determina asta nu se cunoaste. Nu sunt artere ingrosate, nu are legatura cu greutatea ori conditia sportiva.

2. cancer


22% aici poarta vina fumatul, dar 2/3 tipuri de cancer iarasi, nu se pot preveni. In afara de a te opri din fumat nimic nu te mai poate ajuta semnificativ.

Prin urmare, stilul de viata sanatos ajuta aproape deloc. Indiferent cum vom trai, vom muri cel mai probabil dupa 65 de ani de una din cele doua cauze.


Mi se par niste lucruri destul de greu de acceptat de societate, prea sunt impotriva celorlalte voci, si nu as insista cu ele daca nu ar exista problema asta: 

Oamenii irosesc prea mult timp si prea multa energie pe stilul de viata sanatos, in loc sa faca lucruri cu adevarat utile pentru binele lor si al celorlalti.



PS: Sa investesti in sanatate inseamna din punctul meu de vedere controale pentru a depista din timp posibile probleme care ar fi rezolvabile in faza incipienta si sa tratezi ce poate fi tratat. Restul e prejudecata.




Sa poti gasi frumusete in esec

$
0
0
Filosofii ca Aristotel incurajau multimile sa vada periodic piese de teatru (si probabil i-ar fi incurajat sa se uite si la filme, daca ar fi existat pe atunci), deoarece vazand o poveste cap coada, cu toti actorii si toate itele ei, asa cum fusese ea gandita de autor, oamenii ajungeau sa inteleaga, ori cel putin li se reamintea, ca in linia vietii unui om intervin o multime de evenimente care nu tin de el, iar succesul sau esecul lui, nu ii apartin decat intr-o anumita masura.

Dupa ce urmareau tragedii puse in scena, oamenii isi mai temperau inclinatia de a ii judeca pe ceilalti si de a le tine morala. Deveneau mai intelegatori cu cei care greseau, fiind mai constienti ca vina nu fusese doar a lor, si ca si ei puteau sa se trezeasca intr-o zi intr-o situatie urata, care sa nu fi depins de ei. Ca lumea nu se imparte in oameni de admirat si oameni de blamat, si in loc sa ii admire mereu pe invingatori si sa ii desconsidere pe cei care nu reusesc, ar trebui sa poata gasi frumusete si in esec.

Ca un lucru poate fi chiar mai frumos, pentru ca a fost frant la un moment dat, e si tema imaginii de mai jos.



O arta care pe mine ma duce cu gandul la oamenii care devin foarte puternici odata ce gasesc cum sa isi transforme dezavantajele in avantaje.




Take only what you need from it

$
0
0

Facebook, Instagram, Youtube, Pinterest, si alte retele sociale, blogurile inclusiv, pot conduce la depresii la oamenii care se lasa intristati de faptul ca din ce postari vad sau citesc, pare ca ceilalti au o viata mai buna ca ei.

Daca nu esti atent poate sa te afecteze o frica de a nu fi acolo unde altii se simt bine. o frica da a nu fi la fel de bun ca altii, de a nu avea lucruri care pare ca sunt importante pentru ceilalti, si asa mai departe. Fear of missing out / FOMO ii zic americanii.

Care ar fi solutia?

Eu cred ca din orice avem in jur, si lasam sa ne intre destul de mult in viata, ca internetul, trebuie sa invatam neaparat sa luam din el ce e mai bine pentru noi, si cum sa nu ne lasam intristati si afectati de partile rele, ca fricile astea.

O mantra buna, unde prin mantra inteleg lucru pe care sa inveti sa ti-l amintesti singur la momentul potrivit ca sa te feresti de pase proaste, e cea din imagine:


Povestea fiecaruia e foarte complicata, si daca am face si gramajoara de probleme si noi si toti cei cu, care ne comparam, e o vorba ca fiecare si-ar vrea-o inapoi tot pe a lui.

In plus cum zic si cei de la canalul de Youtube School of Life, in clipul despre FOMO: niciodata nu ai de unde sa stii, daca la petrecerea aia unde iti poate parea rau ca nu ai fost, chiar te-ai fi simtit bine.

Pe retelele sociale se arata de obicei momentele cele mai fericite, si poate nici macar, daca oamenii radeau doar pentru poza. E un mod tragic de a privi viata, sa tot romantizezi vietile altora, si-n timpul asta sa o amarasti pe a ta.

Trebuie sa inveti sa iei ce e mai bun din postarile pe care le vezi (gen "hmm, mi-ar placea sa fac si eu asta candva", "e o idee buna" etc). Un fel de Take only what you need from it, cum zic cei de la MGMT. Cat sa-ti fie bine.



Acasa la lorgean theatre

$
0
0

Vara asta am locuit pentru doua saptamani intr-un apartament de langa Cismigiu, pentru a vedea cum ne place zona (si ne-a placut asa mult ca ne-am hotarat ca da, vrem sa stam acolo).


Cand zic langa Cismigiu vreau sa spun atat de aproape incat ii vedeam pe oamenii din parc, iar cand a avut loc Festivalul de Folclor vedeam de pe geam scena.


Din alt unghi al ferestrei ii vedeam pe studentii de la Conservator, pe care ii auzeam de-a lungul zilei exersand la saxofon, pian si alte instrumente pe care nu le recunosteam.


Cel mai mult ne-a placut insa vibe-ul si decorul casei. Mai ales ca ne cumparasem de curand aparatul foto nou, asta ne-a dat ocazia sa ne jucam ca intr-un studio foto.


Chiar si cand ramaneam singura acasa, fiindca am adus trepied, am putut lucra la diverse idei pe care le aveam de mai mult timp in cap, cum ar fi proiectul levitatie.


Cand nu fotografiam citeam, casa lui Lorin fiind plina de carti. La el am si descoperit albumele Reader's Digest pe care mi le-am cumparat si eu apoi pentru a le avea pe viata.


Pentru o perioada destul de lunga de timp apartamentul a fost casa deschisa, in el avand loc piese de teatru. In locul din imaginea de mai sus erau puse in scena piesele de la lorgean theatre.


Cum am aflat citind despre istoricul apartamentului, in cartea despre lorgean theatre, candva in el a locuit si regizorul Cristian Mungiu.


E o locatie foarte buna pentru creativi in general si daca va intereseaza, apartamentul se gaseste pentru inchiriere pe airbnb cu numele A place for wandereres.

Prin imprejurimile cartierului

$
0
0

Ne apropiem tot mai mult de mutarea din cartier, si profitam de zilele cat mai stam aici sa ne mai plimbam prin imprejurimi.











Un sens interesant al calatoriilor

$
0
0
Parerea mea despre calatorit, in sensul de turism, e ca multi il facem din inertie. Spunem ca vrem sa ne relaxam dar ne intoarcem mai obositi decat am plecat. 

Incerc de mai mult timp sa gasesc motive pentru care chiar se merita sa calatoresti. Si inca mai fac greseala de a calatori fara scop.

Doar a schimba decorul, a vedea niste lucruri frumoase, sau a bifa un oras turistic nu mi se (mai) pare un motiv suficient. Uneori uit si apoi sunt nemultumita.

Cei de la The school of life au o teorie interesanta: (ar trebui sa) calatorim pentru a depasi anumite probleme.


Pentru a sumariza:

Agentiile de turism sau calatorul ar trebui sa inceapa planuirea excursiei de la ce probleme psihice sau fizice ar trebui rezolvate. Iar calatoriile sa vina ca un remediu (o idee buna de afaceri).

Daca ai probleme cu increderea in sine, te poate ajuta sa mergi in vacante unde sa ti-o intaresti (urca un munte).

Daca esti nemultumit de viata ta, sa mergi in locuri unde vei vedea oameni care au mai putine lucruri ca tine, dar care au gasit fericire spirituala (cred ca prin asta a trecut Andreea Raicu).

Daca suferi de o anumita boala, imi pare logic sa mergi sa te tratezi la bai, sau unde e nevoie.


Viewing all 442 articles
Browse latest View live