Da, e cu injuraturi. Si arata si discriminare si prostitutie. Dar astea sunt nimic pe langa ce emotii or sa va starneasca cei doi batrani. Cat or sa va amuze prietenele, o sa vedeti voi care. Si intr-un final o sa fie bine, cat de bine poate sa fie pana la urma. Nu-i mare recenzie dar mi-era ca o sa ratati filmul asta frumos romanesc si ar fi pacat.
↧
Bucuresti Non Stop
↧
Noiembrie
Luna asta privim Bucurestiul cu ochi de turist. Am mai stat si in Titan si in Dristor, dar asa de aproape de cele mai frumoase locuri si cladiri din Bucuresti niciodata. Cand nu esti in trecere spre un loc sau altul ai timp sa observi toate ornamentele de pe fatade, toate culorile, toate lucrurile dincolo de imaginea de surafata pe care o vezi de obicei. Parcuri, bulevarde, cafenele, biblioteci, cinematografe, teatre, muzee, acum facem in sfarsit cunostinta mai bine :)
↧
↧
Vindecarea de "disease to please"
Nu mai stiu exact cum am ajuns sa urmaresc pagina lui Brene Brown. Oricum nu asta e important, pe scurt e o autoare cu o prezenta buna online si prietena cu Oprah cred, fiindca de curand a publicat un (alt) interviu cu ea.
In acest interviu vorbesc ele de autenticitate, vulnerabilitate si curaj, cand Oprah spune ceva interesant legat de lupta ei neincheiata inca cu the "disease to please".
Mi-e clar ca si eu am boala asta, si e o problema fiindca de multe ori ma simt secatuita, daca nu chiar abuzata de cei carora incerc sa le fac pe plac. Un fel de dai un deget si ti se vrea toata mana. Asa ca am ascultat cu atentie.
Ce spune Oprah ca a ajutat-o e cartea lui Gary Zukav pe tema intentiilor. Dupa ce a citit-o a incercat sa traiasca o viata "intentionala", in care incearca sa nu ia decizii fara sa se gandeasca la care e motivatia ei. Fiindca inainte sa faci o actiune exista un motiv pentru acea actiune. Si motivul e cel care va tot reaparea apoi in viata ta.
Exemplul pe care il da ea, si pe care il resimt si eu, e ca dai, dai, dai si oamenii, in loc sa fie multumiti, tot cer, cer, cer. Cum explica ea e ca asta se intampla din cauza ca motivul tau de a vrea e ca ei sa creada ca esti de treaba. Asta e intentia ta. Si vor crede ca esti de treaba si de aceea se si intorc sa mai ceara lucruri. Fiindca esti de treaba si spui da chiar si lucrurilor cand oamenii in general ar zice nu.
Ca sa schimbi rezultatul trebuie sa fii deci mai clar in intentii. Cand cineva te intreaba un lucru, decizia si raspunsul tau trebuie sa vina dupa ce ai analizat care e intentia ta, de ce ai face acel lucru, si ce vrei sa atragi in continuare in viata ta.
In concluzie am de lucrat in a lua decizii pe baza intentiei de a avea succes, nu de a fi de treaba sau de a face pe plac.
↧
Podul spionilor
Asa de lung si explicativ a fost trailerul ca nu simteam nevoia sa mai vad filmul. Dar uite ca in ultimul timp nu au mai dat trailerul, am uitat povestea, am ajuns la film si mi-a placut fantastic de mult. Nu are asa multa actiune, nu e genul cu spioni ca James Bond, e genul cu oameni care se dovedesc a fi foarte destepti, cu pericol, aventura, secrete si umor. Pentru un film cu tema si afis asa serioase s-a ras mult in sala. Si in plus e inspirat in mare parte dintr-o poveste reala, ceea ce poate face ca povestea sa continue si dupa film, cu cercetari si wow deci asa asta era adevarat :)
↧
Astronomica prezentare de astronomie a lui Adrian Șonka
Daca nu ati fost inca la o prezentare de astronomie tinuta de Adrian Șonka va recomand sa nu o ratati pe urmatoarea. Cel mai probabil va avea loc la Palatul Sutu sau la Fundatia Calea Victoriei, in iarna aceasta sau la inceputul lui 2016.
Reuseste sa isi transmita cunostintele de astronomie atat de bine ca si un copil le poate intelege. Analogii ca pizza si faramiturile, bucatile mari si mici ale geamurilor, saritul intr-un tren in mers, te fac sa intelegi concepte complicate din astrofizica.
In plus are un talent extraordinar de a te face sa razi, Ora in care am calatorit cu el prin Univers a fost un amestec de wow-uri si rasete.
PS: Programul folosit in timpul prezentarii si pe care il recomanda si el la sfarsit se numeste Mitaka, daca vreti sa explorati singuri spatiul.
Reuseste sa isi transmita cunostintele de astronomie atat de bine ca si un copil le poate intelege. Analogii ca pizza si faramiturile, bucatile mari si mici ale geamurilor, saritul intr-un tren in mers, te fac sa intelegi concepte complicate din astrofizica.
![]() |
Sursa: Blog Adrian Sonka - sonkab.wordpress.com/ |
In plus are un talent extraordinar de a te face sa razi, Ora in care am calatorit cu el prin Univers a fost un amestec de wow-uri si rasete.
PS: Programul folosit in timpul prezentarii si pe care il recomanda si el la sfarsit se numeste Mitaka, daca vreti sa explorati singuri spatiul.
↧
↧
Istoricul Palatului Sutu, de citit inainte de vizitare
In 1833 marele boier Costache Grigore Suţu (din familie greaca, al carui nume se spune si se scrie corect cu s de la soare), a luat hotararea de a-si inalta o resedinta impresionanta langa Universitate, pe ramasitele unui atelier medieval de olarit si a altor constructii ce fusesera pe acel teren - intrat in posesia lui prin zestrea sotiei, Ruxandra (Luxiţa) Racoviţă.
Mai intai a fost imprejmuita gradina, ce va ajunge renumita pentru plantele, animalele si amenajarea bazinului in stilul fantanilor de la Versailles. Apoi Sutu i-a angajat pe arhitectii Johann Veit si Conrad Schwinck sa ii ridice o casa boiereasca. Cladirea a fost construita intre 1833-1835, fiind unica prin stilul gotic, occidental, si impunatoare in acele vremuri, prin inaltime si iluminare, felinarele "moderne" cu gaz lampant luminand depotriva interiorul si exteriorul casei. Caracteristicile deosebite i-au atras denumirea de palat.
"Odata fastuoasa in mahalaua Coltei, constructia palatului nu mai iese azi in evidenta, ascunsa de cativa copaci batrani (bine ca au ramas si aceia - update: in 2012 sunt si mai putini), si putin timorata de inaltimile Intercontinentalului de peste drum si de blocurile gri din jur." noteaza bine cei de la Metropotam.
Multe imbunatatiri interioare si cateva exterioare au venit abia in 1862, cand sculptorul Karl Storck a fost angajat de fiul Grigore Suţu şi soţia sa Irina, pentru a adauga scara interioara cu doua brate, oglinda mare de Murano si deasupra oglinzii, sculptura in lemn, ce o ilustra pe doamna Irina Sutu. Ei au adaugat cladirii si marchiza (copertina din fier forjat) sustinuta de piloni de fier, care a creat un elegant peron de intrare in resedinta.
Palatul a devenit celebru pentru balurile organizate de Grigore Sutu la care erau invitati doar cei din inalta societate. Chiar si Regele Carol I onora cu prezenta sa balurile de Revelion, cand isi serba si Grigore Sutu ziua. Se spune ca n-a mai onorat aceste baluri dupa ce a aflat că micul bichon pe care-l aveau gazdele fusese botezat Cărluţă. Atunci, regele s-a cam suparat.
Balurile erau posibile datorită averii fabuloase a celor doi. Suţu avea avere din familie, iar Irina, fiind fata de bancher, avea si ea o avere impresionantă. Cum nu au avut copii legitimi banii se duceau pe baluri, care se desfasurau dupa cum urmeaza:
Cei invitati la baluri coborau din calesti sub marchiza si erau intampinati de un paznic albanez, imbracat specific „cu fustanelă cusută cu fir de aur, încins peste mijloc cu-n brâu în care erau înfipte două pistoale şi având la şold un iatagan straşnic”.
"Apoi, până a fi întâmpinat de gazde cu ireproşabilă curtoazie în capătul de sus al scării impozante, defilai prin faţa chipeşilor ofiţeri de cavalerie înşiruiţi pe trepte, strict selecţionaţi şi instruiţi dinainte în a oferi braţul doamnelor pentru a le călăuzi spre saloanele de bal şi a le întreţine în conversaţie." povesteste Radu D. Rosetti.
Interiorul spectaculos luminat de numeroase policandre, candelabre si lampi, cuprindea la parter o spatioasa sufragerie din care se descoperea vederii privelistea gradinii.
La etaj, pe langa camerele cu destinatie personal si saloanele mai mici de primire, erau dispuse simetric doua mari sali de bal, cu iesire spre balcoanele de aceeasi lungime, denumite potrivit culorii tapiteriei mobilierului, „salonul rosu” si „salonul galben”. Totul stralucea inca o data in oglinzile mari aflate in saloane.
![]()
Aici se desfasurau faimoasele baluri, carnavaluri, petreceri onomastice ce nu rivalizau in Bucurestiul de atunci decat cu cele de la Otetelesanu de pe Calea Victoriei, si cu cele date in casa lui Gheorghe Bibescu in Palatul Brancovenesc de pe cheiul Dambovitei sau in casa lui Grigore Cantacuzino de pe Podul Mogosoaiei.
Dupa ce dansau pe ritmuri de polca, mazurca, cadril sau vals, doamnele se retrageau in saloanele lor pentru a discuta si pentru a manca serbet si dulceata, iar domnii pentru a bea cafea si pentru a isi testa norocul la jocuri. „Se juca whist atunci, dar şi biliard, Bridge si Tabinet.“, povesteste istoricul Falcan.
Abia spre ivirea zorilor se parasea palatul. "În mod special, doamnele se înapoiau acasă copleşite de numeroase şi preţioase daruri oferite de mărinimoasele gazde, precum mici cutiuţe din aur sau necessaire-uri din argint."
Epoca de glorie a Palatului Sutu a incetat odata cu moartea Irinei Sutu, urmata la numai doi ani de sotul acesteia.
Acum renovata, cladirea este alba cu acoperis nou rosu si e cunoscuta bucurestenilor mai mult dupa expozitiile de fotografie sau afisele care sunt mereu prinse de gardul ei, incepand cu zona iesirii din pasajul subteran / de la metrou Universitate.
Palatul pastreaza decoratiuni interioare originale, scara monumentala, oglinda venetiana, chiar si ceasul mare, special creat pentru a fi privit doar in oglinda. Singurul lucru care am simtit ca lipseste este aceasta poveste pe scurt a casei, care sper sa va faca sa priviti altfel locul, atunci cand il veti vizita.
Daca vreti sa continuati lectura va recomand acest articol Historia.ro unde se vorbeste mai mult despre Costache Sutu si disputa dintre el si Cuza, de ce erau numiti el si sotia sa Turcul si Camila si alte informatii interesante.
Sursa imagini si informatii: museum.ici.ro, historia.ro, muzeuldefotografie.ro, metropotam.ro, fundatiacaleavictoriei.ro, wikipedia.org, Dan Falcan pentru ziarul Ring si Adevarul, si alte bloguri si articole din care am salvat in timp imagini si informatii si pe care nu mi le amintesc acum.
Mai intai a fost imprejmuita gradina, ce va ajunge renumita pentru plantele, animalele si amenajarea bazinului in stilul fantanilor de la Versailles. Apoi Sutu i-a angajat pe arhitectii Johann Veit si Conrad Schwinck sa ii ridice o casa boiereasca. Cladirea a fost construita intre 1833-1835, fiind unica prin stilul gotic, occidental, si impunatoare in acele vremuri, prin inaltime si iluminare, felinarele "moderne" cu gaz lampant luminand depotriva interiorul si exteriorul casei. Caracteristicile deosebite i-au atras denumirea de palat.
![]() |
O vedere veche in care se vad mai bine gradinile |
![]() |
Palatul Sutu - Stanga in 1916, Dreapta in anii 2000. |
Multe imbunatatiri interioare si cateva exterioare au venit abia in 1862, cand sculptorul Karl Storck a fost angajat de fiul Grigore Suţu şi soţia sa Irina, pentru a adauga scara interioara cu doua brate, oglinda mare de Murano si deasupra oglinzii, sculptura in lemn, ce o ilustra pe doamna Irina Sutu. Ei au adaugat cladirii si marchiza (copertina din fier forjat) sustinuta de piloni de fier, care a creat un elegant peron de intrare in resedinta.
Palatul a devenit celebru pentru balurile organizate de Grigore Sutu la care erau invitati doar cei din inalta societate. Chiar si Regele Carol I onora cu prezenta sa balurile de Revelion, cand isi serba si Grigore Sutu ziua. Se spune ca n-a mai onorat aceste baluri dupa ce a aflat că micul bichon pe care-l aveau gazdele fusese botezat Cărluţă. Atunci, regele s-a cam suparat.
Balurile erau posibile datorită averii fabuloase a celor doi. Suţu avea avere din familie, iar Irina, fiind fata de bancher, avea si ea o avere impresionantă. Cum nu au avut copii legitimi banii se duceau pe baluri, care se desfasurau dupa cum urmeaza:
Cei invitati la baluri coborau din calesti sub marchiza si erau intampinati de un paznic albanez, imbracat specific „cu fustanelă cusută cu fir de aur, încins peste mijloc cu-n brâu în care erau înfipte două pistoale şi având la şold un iatagan straşnic”.
"Apoi, până a fi întâmpinat de gazde cu ireproşabilă curtoazie în capătul de sus al scării impozante, defilai prin faţa chipeşilor ofiţeri de cavalerie înşiruiţi pe trepte, strict selecţionaţi şi instruiţi dinainte în a oferi braţul doamnelor pentru a le călăuzi spre saloanele de bal şi a le întreţine în conversaţie." povesteste Radu D. Rosetti.
Interiorul spectaculos luminat de numeroase policandre, candelabre si lampi, cuprindea la parter o spatioasa sufragerie din care se descoperea vederii privelistea gradinii.
La etaj, pe langa camerele cu destinatie personal si saloanele mai mici de primire, erau dispuse simetric doua mari sali de bal, cu iesire spre balcoanele de aceeasi lungime, denumite potrivit culorii tapiteriei mobilierului, „salonul rosu” si „salonul galben”. Totul stralucea inca o data in oglinzile mari aflate in saloane.

Aici se desfasurau faimoasele baluri, carnavaluri, petreceri onomastice ce nu rivalizau in Bucurestiul de atunci decat cu cele de la Otetelesanu de pe Calea Victoriei, si cu cele date in casa lui Gheorghe Bibescu in Palatul Brancovenesc de pe cheiul Dambovitei sau in casa lui Grigore Cantacuzino de pe Podul Mogosoaiei.
Dupa ce dansau pe ritmuri de polca, mazurca, cadril sau vals, doamnele se retrageau in saloanele lor pentru a discuta si pentru a manca serbet si dulceata, iar domnii pentru a bea cafea si pentru a isi testa norocul la jocuri. „Se juca whist atunci, dar şi biliard, Bridge si Tabinet.“, povesteste istoricul Falcan.
Abia spre ivirea zorilor se parasea palatul. "În mod special, doamnele se înapoiau acasă copleşite de numeroase şi preţioase daruri oferite de mărinimoasele gazde, precum mici cutiuţe din aur sau necessaire-uri din argint."
Epoca de glorie a Palatului Sutu a incetat odata cu moartea Irinei Sutu, urmata la numai doi ani de sotul acesteia.
Acum renovata, cladirea este alba cu acoperis nou rosu si e cunoscuta bucurestenilor mai mult dupa expozitiile de fotografie sau afisele care sunt mereu prinse de gardul ei, incepand cu zona iesirii din pasajul subteran / de la metrou Universitate.
![]() |
Poarta palatului Sutu, cu stema sa, motiv de disputa intre Sutu si Cuza |
Daca vreti sa continuati lectura va recomand acest articol Historia.ro unde se vorbeste mai mult despre Costache Sutu si disputa dintre el si Cuza, de ce erau numiti el si sotia sa Turcul si Camila si alte informatii interesante.
Sursa imagini si informatii: museum.ici.ro, historia.ro, muzeuldefotografie.ro, metropotam.ro, fundatiacaleavictoriei.ro, wikipedia.org, Dan Falcan pentru ziarul Ring si Adevarul, si alte bloguri si articole din care am salvat in timp imagini si informatii si pe care nu mi le amintesc acum.
↧
Interviul lui Anne Wojcicki si clasele sociale
Bloomberg reuseste sa prezinte interviuri ale antreprenorilor din State la care nici nu ma gandeam ca ar fi dispusi sa dea un interviu, si ca ar raspunde asa sincer la intrebari. Cum ar fi Anne Wojcicki, fosta sotie a lui Sergey Birin si fondatoarea 23andMe, testul de genetica de care v-am mai povestit.
Sigur, a fost interesant, si ea are aceleasi frici si sperante, si ea se dezvolta personal, si ea incearca sa traiasca o viata cu de toate, si realizari profesionale si timp liber, familie si prieteni. Dar a fost un moment in interviu in care m-a lovit cat de bazate pe relatii sunt chiar si povestile cele mai frumoase de antreprenoariat, ca lansarea Google, si ca in povestea ei de dragoste cu Sergey.
Sunt unii oameni de care stim, au pornit o companie aeriana cu doar "cateva" sute de mii de dolari - Richard Branson, sau au facut un imperiu imobiliar cu doar "cateva" milioane de dolari mostenite - Donald Trump. Dar inca nutream speranta (si undeva optimistul din mine inca o face, gandindu-se la era internetului) ca exista si afaceri mari construite si prin forte proprii. Google de exemplu.
In interviul ei Anne arata cum merg lucrurile acestea de fapt. Cum l-a cunoscut pe Sergey cand acesta si colegii lui au inchiriat garajul surorii ei (Susan Wojcicki, CEO la Yahoo). Cum tatal lor e un profesor de fizica (a uitat sa zica ca la Stanford, dar am gasit pe Wikipedia, impreuna cu faptul ca ea a urmat Yale iar sora ei Harvard...)
Nu zic ca nu-i apreciez pe oamenii acestia care desi au avut bani si posibilitatea sa nu faca nimic, au vrut totusi sa aiba o cariera si o afacere, au absolvit cu laude, nu s-au multumit cu o viata de printi si printese, pentru care munca e sub ei. Dar sunt dezamagita ca tot oameni din cercuri asa stramte ajung in fruntea companiilor. Ma sperie gandul la cate alte povesti de succes si inspirationale sunt de fapt ale unor oameni care au reusit prin legaturi.
Prea putini oameni reali, din patura medie sau de jos o fac, sau cel putin au fost in atentia mediei pana acum. Asta imi arata cat de nedrepta e inca societatea si ce sistem inca plin de lacune avem. Sincer, nu lor ar trebui sa li se ia interviuri, ci celor care chiar prin puterile lor au reusit. Fara sa vina dintr-o familie cu bani, fara sa-l cunoasca pe nu stiu cine care a tras sfori pentru ei.
Lumea in care oameni obisnuiti primesc o educatie excelenta, isi permit sa inventeze lucruri incredibile, sa faca afaceri de succes, aceea ar fi cu adevarat o lume laudabila. Nu caut egalitate intre oameni, ci dreptate si aceleasi sanse.
Poate nu pare un mod de gandire chiar productiv, ci idealist, dar stiu ce actiune am de facut, si inteleg si pot vedea si o parte buna in toata situatia - deoarece ca si pe vremea regelui Carol, chiar daca existau clase sociale si o nedreptate incredibila, prin ajutorul bogatilor s-a dezvoltat nemaivazut orasul. Ii folosim ca "poster child" pe cei ca Anne si ca sa punem pe umerii lor o responsabilitate. Atat am vrut sa zic, ca m-a socat si conform statisticilor, pe buna dreptate:
Doar 22% din Top 400 Forbes cei mai bogati au plecat din patura mijlocie sau de jos, dar chiar si cei mai multi dintre ei au avut o viata confortabila fiannciar si mosteniri, inclusiv Mark Zuckerberg.
Inchei aici ca nu as mai avea timp de nimic sa-i iau pe toti la rand.
![]() |
Interviu |
Sunt unii oameni de care stim, au pornit o companie aeriana cu doar "cateva" sute de mii de dolari - Richard Branson, sau au facut un imperiu imobiliar cu doar "cateva" milioane de dolari mostenite - Donald Trump. Dar inca nutream speranta (si undeva optimistul din mine inca o face, gandindu-se la era internetului) ca exista si afaceri mari construite si prin forte proprii. Google de exemplu.
In interviul ei Anne arata cum merg lucrurile acestea de fapt. Cum l-a cunoscut pe Sergey cand acesta si colegii lui au inchiriat garajul surorii ei (Susan Wojcicki, CEO la Yahoo). Cum tatal lor e un profesor de fizica (a uitat sa zica ca la Stanford, dar am gasit pe Wikipedia, impreuna cu faptul ca ea a urmat Yale iar sora ei Harvard...)
Nu zic ca nu-i apreciez pe oamenii acestia care desi au avut bani si posibilitatea sa nu faca nimic, au vrut totusi sa aiba o cariera si o afacere, au absolvit cu laude, nu s-au multumit cu o viata de printi si printese, pentru care munca e sub ei. Dar sunt dezamagita ca tot oameni din cercuri asa stramte ajung in fruntea companiilor. Ma sperie gandul la cate alte povesti de succes si inspirationale sunt de fapt ale unor oameni care au reusit prin legaturi.
Prea putini oameni reali, din patura medie sau de jos o fac, sau cel putin au fost in atentia mediei pana acum. Asta imi arata cat de nedrepta e inca societatea si ce sistem inca plin de lacune avem. Sincer, nu lor ar trebui sa li se ia interviuri, ci celor care chiar prin puterile lor au reusit. Fara sa vina dintr-o familie cu bani, fara sa-l cunoasca pe nu stiu cine care a tras sfori pentru ei.
Lumea in care oameni obisnuiti primesc o educatie excelenta, isi permit sa inventeze lucruri incredibile, sa faca afaceri de succes, aceea ar fi cu adevarat o lume laudabila. Nu caut egalitate intre oameni, ci dreptate si aceleasi sanse.
Poate nu pare un mod de gandire chiar productiv, ci idealist, dar stiu ce actiune am de facut, si inteleg si pot vedea si o parte buna in toata situatia - deoarece ca si pe vremea regelui Carol, chiar daca existau clase sociale si o nedreptate incredibila, prin ajutorul bogatilor s-a dezvoltat nemaivazut orasul. Ii folosim ca "poster child" pe cei ca Anne si ca sa punem pe umerii lor o responsabilitate. Atat am vrut sa zic, ca m-a socat si conform statisticilor, pe buna dreptate:
Doar 22% din Top 400 Forbes cei mai bogati au plecat din patura mijlocie sau de jos, dar chiar si cei mai multi dintre ei au avut o viata confortabila fiannciar si mosteniri, inclusiv Mark Zuckerberg.
Inchei aici ca nu as mai avea timp de nimic sa-i iau pe toti la rand.
↧
Interviu Madonna
In martie anul acesta Madonna s-a dus la show-ul radio a lui Howard Stern (cunoscut mie din concursul de talente american) si a raspuns la niste intrebari chiar foarte indiscrete. Mi-a placut interviul si apropo de ultima postare, povestea Madonnei chiar este a unei fete sarace care a reusit.
Interviul e in varianta audio asa ca sa-i vedeti pe toti va pun si o poza cu cei care se aud:
Interviul e in varianta audio asa ca sa-i vedeti pe toti va pun si o poza cu cei care se aud:
↧
Tu ce faci cu timpul tau?
Nu intreb ca sa va cert sa sa va fac sa va simtiti vinovati, e doar o intrebare care imi suna in minte dupa ce am dat de aceasta imagine.
Tu ce faci cu timpul tau, cu ora asta de acum, esti unul din cei care o iau inainte sau din cei care raman in urma?
Fiindca sunt altii contemporani cu noi care reusesc sa faca mult mai multe lucruri in ora asta - fie ca vorbim de rezultate scolare, sau avans la proiecte sau lucrul la o stare de bine.
Si nu traiesc intr-o alta galaxie, in alt spatiu si timp, in care ora lor dureaza mai multe minute sau ziua lor mai multe ore. Tot acelasi timp il au si el. Dar cand tu il pierzi, ei il castiga.
Tot timpul in care nu faci ceva care direct sau indirect te apropie de viata pe care doresti sa o ai e timp pierdut.
Daca vreti un clip motivational, are unul Gary Vaynerchuck (care a facut 30 de milioane din "doar" 6 mostenite, deci e genul ala de om, pe care eu nu il admir decat ca face ceva cand ar fi putut sa nu faca nimic). Dar clipul e tare: http://www.slideshare.net/vaynerchuk/stop-playing-get-to-work-facebook
Tu ce faci cu timpul tau, cu ora asta de acum, esti unul din cei care o iau inainte sau din cei care raman in urma?
Fiindca sunt altii contemporani cu noi care reusesc sa faca mult mai multe lucruri in ora asta - fie ca vorbim de rezultate scolare, sau avans la proiecte sau lucrul la o stare de bine.
Si nu traiesc intr-o alta galaxie, in alt spatiu si timp, in care ora lor dureaza mai multe minute sau ziua lor mai multe ore. Tot acelasi timp il au si el. Dar cand tu il pierzi, ei il castiga.
Tot timpul in care nu faci ceva care direct sau indirect te apropie de viata pe care doresti sa o ai e timp pierdut.
Daca vreti un clip motivational, are unul Gary Vaynerchuck (care a facut 30 de milioane din "doar" 6 mostenite, deci e genul ala de om, pe care eu nu il admir decat ca face ceva cand ar fi putut sa nu faca nimic). Dar clipul e tare: http://www.slideshare.net/vaynerchuk/stop-playing-get-to-work-facebook
↧
↧
Music from The Brand New Testament
This fantasy-comedy movie, originally named Le Tout Nouveau Testament, takes on courageously and humorously the subject of God living as a terrible human and father that enjoys suffering and has created a world full of it for his amusement. It follows the adventures of the little sister of Jesus Christ and the lives of her apostoles. As she meets each of them she can hear the music of their hearts. I gathered the songs in this article and also as a playlist, here.
Lascia ch’io pianga – Haendel
La Mer – Charles Trenet
O solitude – Henry Purcell
Il venait d’avoir 18 ans – Dalida
Le Rappel des oiseaux – Jean-Philippe Rameau
Tombe la neige – Adamo
La Jeune fille et la mort – Franz Schubert
If you've seen the movie let me know if you've enjoyed it.
Lascia ch’io pianga – Haendel
La Mer – Charles Trenet
O solitude – Henry Purcell
Il venait d’avoir 18 ans – Dalida
Le Rappel des oiseaux – Jean-Philippe Rameau
Tombe la neige – Adamo
La Jeune fille et la mort – Franz Schubert
If you've seen the movie let me know if you've enjoyed it.
↧
Ce carti interesante am mai citit
Mi-am dat seama ca filmele interesante le mentionez pe blog, cartile mai rar. Asta fiindca ma gandesc ca sunt prea "de servici", sau prea pentru anumite gusturi sau momente din viata. Dar poate ma insel si va intereseaza si ele. Asadar, cartile interesante din ultima luna:
Design Your Self - Karim Rashid
Din cartea aceasta am luat informatiile cu ce sa faci si la ce varsta (partea 1 si partea 2), si ce e indicat sa faci zilnic, lunar, anual (aici calendarul). Este o carte deosebita ca design si la asta si indeamna, le deosebire:
Sa nu iti fie frica sa fii diferit, sa folosesti de ex culori multe si puternice in decorarea casei, a blogului, in imbracaminte sau in prezentarile de la serviciu, sau sa folosesti un ruj alb in loc de rosul clasic atunci cand mergi la un eveniment.
Mai indeamna la antreprenoriat, la independenta, dematerializare, la a aduce un plus vietii prin scadere, minimalism daca vreti.
Bucurestii Vechiului Regat - George Costescu
Daca Lelia Zamani (de a carei carte despre vechiul Bucuresti am scris aici) e contemporana cu noi, si povesteste istoriile ca un muzeograf invatat, George Costescu s-a nascut in 1881 si a trait el insusi Bucurestiul domniei regelui Carol I, La Belle Epoque, astfel ca povestile lui seamana cu cele ale unui bunic.
Daca pentru Lelia, pe locul Cercului Militar a existat odata biserica Sarindar, pentru George Costescu, pe locul bisericii Sarindar cunoscute lui din copilarie ca una paraginita se construise apoi Cercul Militar. O alta perspectiva deci, in care ceea ce cunoastem noi ca vechi, pentru el era ceva nou.
Daca doriti sa cititi chiar acum o carte despre vechiul Bucurestiul va recomand acest Raport despre igiena publica a capitalei de Doctorul Iacob Felix. Fiindca in general in carti ca cea a lui George Costescu se povesteste cu nostalgie, iar raportul va va face sa apreciati mai mult vremurile igienice in care traim. (Ne plangem de gropile de pe drumuri, cand altadata suseaua cea mai romantica era nelipsita de.. mizerie de cal).
In stilul Virgin - Richard Branson
Toata cartea e o serie de intrebari si raspunsuri legate de experienta si afacerile lui, sau invataturi pe care le-a primit si el la randul lui, din care poti sa prinzi idei.
Intrebat cum ar incepe o afacere cu doar 60 de dolari, Branson a raspuns: "Daca as fi tot celebru, as semna pe fiecare dolar si l-as vinde cu 20 de dolari. Apoi as semna hartiile de 20 si le-as vinde cu 50 si asa mai departe".
Raspunsul imi pare ca ascunde de fapt trei adevaruri despre ce sunt afacerile: 1. vinde ceva care dupa momentul in care iti pui amprenta pe el valoreaza mai mult, 2. nimic nu genereaza bani, mai bine decat banii in sine, 3. vinde ceva care are valoare.
Iar un sfat pe care l-a primit a fost "Fa-te de ras, altfel nu vei supravietui si asigura-te ca apari pr prima pagina". E mai ieftin decat sa cumperi reclama. Probabil de aici si excentricitatile multor oameni faimosi, pentru a atrage atentia.
Manual de branding - Wally Olins
Este exact ce promite ca e: un manual de branding. Manual asa ca la scoala, am inteles ca la unele facultati chiar se da ca tema de citire inainte de examene. Si la fel de interesant ca manualele dupa care am invatat la scoala. Poate sunt prea subtila? Atunci sa zic mai clar, dupa cartea lui Branson despre gandirea din spatele brandului Virgin, cartea lui Ollins e dureros de plictisitoare si corporatista. Ca sa caut si o parte buna, are multe poze.
The lean startup - Eric Ries
Lean Startup va fi cu siguranta una din sursele pe care le voi cita in urmatoarea mea carte despre administrarea afacerilor online.
Desi era foarte bun pe partea tehnica si a reusit sa creeze produsul perfect la momentul potrivit, Eric Ries a simtit pe pielea lui cum lipsa unei gandiri manageriale si a unui plan clar de gestionare a unei afaceri, a unei echipe, poate sa duca la distrugerea lor, si invers, cum antreprenoriatul este un proces ce poate fi invatat, stapanit si repetat, astfel incat orice afacere si echipa sa se dezvolte.
Ideea principala a cartii e ca departe de a se exclude reciproc cele doua notiuni, antreprenoriatul inseamna management.
Cum sa ajungi supervedeta de vanzari - Brian Tracy
E ceva la titlul bombastic al cartii si la zambetul acesta tipic american a lui Brian Tracy ce ma facea sa ocolesc cartea, dar treceti peste asta si veti gasi in ea incurajari si sfaturi bune pentru dezvoltarea personala si a abilitatii de a vinde. Si ajuta asa inter-conectate fiindca intr-adevar un om care vede si se gandeste doar la probleme nu va avea optimismul si energia sa se gandeasca la cum poate sa vanda mai mult si sa si puna in practica ideile.
Optimismul duce la curaj iar curajul la reusita. Reusita duce la multumire de sine si la realizari, vanzari si mai mari. Vanzarile nu sunt un proces care merge de la sine, la fel ca in afaceri in general, e important sa inveti cum sa vinzi si asta pleaca de la a iti forma gandirea buna la vanzari.
Design Your Self - Karim Rashid
![]() |
Autorul si cartea |
Sa nu iti fie frica sa fii diferit, sa folosesti de ex culori multe si puternice in decorarea casei, a blogului, in imbracaminte sau in prezentarile de la serviciu, sau sa folosesti un ruj alb in loc de rosul clasic atunci cand mergi la un eveniment.
Mai indeamna la antreprenoriat, la independenta, dematerializare, la a aduce un plus vietii prin scadere, minimalism daca vreti.
Bucurestii Vechiului Regat - George Costescu
![]() |
Versiunea originala din 1944 si cea republicata |
Daca pentru Lelia, pe locul Cercului Militar a existat odata biserica Sarindar, pentru George Costescu, pe locul bisericii Sarindar cunoscute lui din copilarie ca una paraginita se construise apoi Cercul Militar. O alta perspectiva deci, in care ceea ce cunoastem noi ca vechi, pentru el era ceva nou.
Daca doriti sa cititi chiar acum o carte despre vechiul Bucurestiul va recomand acest Raport despre igiena publica a capitalei de Doctorul Iacob Felix. Fiindca in general in carti ca cea a lui George Costescu se povesteste cu nostalgie, iar raportul va va face sa apreciati mai mult vremurile igienice in care traim. (Ne plangem de gropile de pe drumuri, cand altadata suseaua cea mai romantica era nelipsita de.. mizerie de cal).
In stilul Virgin - Richard Branson
Toata cartea e o serie de intrebari si raspunsuri legate de experienta si afacerile lui, sau invataturi pe care le-a primit si el la randul lui, din care poti sa prinzi idei.
Intrebat cum ar incepe o afacere cu doar 60 de dolari, Branson a raspuns: "Daca as fi tot celebru, as semna pe fiecare dolar si l-as vinde cu 20 de dolari. Apoi as semna hartiile de 20 si le-as vinde cu 50 si asa mai departe".
Raspunsul imi pare ca ascunde de fapt trei adevaruri despre ce sunt afacerile: 1. vinde ceva care dupa momentul in care iti pui amprenta pe el valoreaza mai mult, 2. nimic nu genereaza bani, mai bine decat banii in sine, 3. vinde ceva care are valoare.
Iar un sfat pe care l-a primit a fost "Fa-te de ras, altfel nu vei supravietui si asigura-te ca apari pr prima pagina". E mai ieftin decat sa cumperi reclama. Probabil de aici si excentricitatile multor oameni faimosi, pentru a atrage atentia.
![]() |
Dali plimbandu-si animalul de casa, furnicarul - se poate sa fie doi, dar unul nu prea seamana |
Manual de branding - Wally Olins
Este exact ce promite ca e: un manual de branding. Manual asa ca la scoala, am inteles ca la unele facultati chiar se da ca tema de citire inainte de examene. Si la fel de interesant ca manualele dupa care am invatat la scoala. Poate sunt prea subtila? Atunci sa zic mai clar, dupa cartea lui Branson despre gandirea din spatele brandului Virgin, cartea lui Ollins e dureros de plictisitoare si corporatista. Ca sa caut si o parte buna, are multe poze.
The lean startup - Eric Ries
Lean Startup va fi cu siguranta una din sursele pe care le voi cita in urmatoarea mea carte despre administrarea afacerilor online.
Desi era foarte bun pe partea tehnica si a reusit sa creeze produsul perfect la momentul potrivit, Eric Ries a simtit pe pielea lui cum lipsa unei gandiri manageriale si a unui plan clar de gestionare a unei afaceri, a unei echipe, poate sa duca la distrugerea lor, si invers, cum antreprenoriatul este un proces ce poate fi invatat, stapanit si repetat, astfel incat orice afacere si echipa sa se dezvolte.
Ideea principala a cartii e ca departe de a se exclude reciproc cele doua notiuni, antreprenoriatul inseamna management.
Cum sa ajungi supervedeta de vanzari - Brian Tracy
E ceva la titlul bombastic al cartii si la zambetul acesta tipic american a lui Brian Tracy ce ma facea sa ocolesc cartea, dar treceti peste asta si veti gasi in ea incurajari si sfaturi bune pentru dezvoltarea personala si a abilitatii de a vinde. Si ajuta asa inter-conectate fiindca intr-adevar un om care vede si se gandeste doar la probleme nu va avea optimismul si energia sa se gandeasca la cum poate sa vanda mai mult si sa si puna in practica ideile.
Optimismul duce la curaj iar curajul la reusita. Reusita duce la multumire de sine si la realizari, vanzari si mai mari. Vanzarile nu sunt un proces care merge de la sine, la fel ca in afaceri in general, e important sa inveti cum sa vinzi si asta pleaca de la a iti forma gandirea buna la vanzari.
↧
Cand ma intreaba cineva ce planuri am de Revelion
↧
La revedere 2015
Multe am mai facut anul asta, nu prea multe din ce imi trecusem pe lista rezolutiilor de la inceputul lui 2015 (site-uri .com, cursuri Udemy, fonduri), dar nici nu planuisem multe din cele care s-au intamplat (fotografia, casa noua, firma noua). Un an bun, chiar si cu toata munca din octombrie si tristetea din noiembrie (Colectiv). Pe vine un articol si cu dorintele pentru 2016, dar mai intai pozele din anul incheiat.
![]() |
Ianuarie - nu ma machiez des dar cand o fac tre si un selfie cu duckface :)) |
![]() |
Februarie - zi si noapte la baruletul din cartier de langa Nede |
![]() |
Martie - la plimbare prin Alexandria, fiindca nebunie de moment, |
![]() | |
prin centru, inainte sa stim ce des vom vedea Palatul-Muzeu din toamna, |
![]() |
si prin taxiuri, getting stuff done |
![]() |
Aprilie - in studio, cu primele modele, |
![]() |
si in marea vacanta in Italia |
![]() |
Mai - Inapoi la treaba, pe la conferinte, |
![]() |
si prin reviste :) |
![]() |
Iunie - fericita cu primul meu SLR personal |
![]() |
Iulie, intre cele doua Eforii |
![]() |
August - tot prin parcul Carol, relaxare dupa un training probabil, |
![]() |
Atat septembrie e in fotografia asta ca nici nu cred ca trebuia sa mentionez luna :)) |
![]() |
Pe atunci ne plimbam inca prin dealurile de langa cartier |
![]() |
Octombrie - Prima luna de lucru intens la casa noua |
![]() |
Noiembrie - la plimbare prin Cismigiu cat trainerii tin cursuri in noul sediu |
![]() |
adica in locul asta minunat :D |
![]() |
Decembrie, la targul de la Universitate, in fata casutii Mosului |
![]() |
si acasa, de Craciun. |
![]() |
Ultimele fotografii ale anului, ratam niste artificii in stanga, |
pana le-am prins! La revedere 2015! |
↧
↧
Inspirationala poveste a lui Rocky
spusa de Tony Robbins, in mai putin de 10 minute. Cum a ajuns Sylvester Stallone cunoscut in toata lumea prin filmul Rocky dupa ce a fost respins de 1500 de ori, a ajuns la divort si saracie, la amanetarea bijuteriilor sotiei si la vanzarea cainelui. Cum l-a facut Edgar Allan Poe sa se apuce de scris, cum a vandut scenariul scris de el doar punand conditia sa joace in film, ofertele pe care le-a refuzat si ce a trebuit sa faca pentru a isi recupera cainele.
Daca as putea sa aflu mai multe as vrea sa stiu:
- de ce filme, de ce actorie. Cum a stiut ca asta vrea. Poti sa inspiri oamenii in mii de feluri. E un fel de 20% al lui Pareto in inspirarea cat mai multor oameni cinematografia?
- cum i-a gasit pe cei care erau dispusi sa investeasca asa mult intr-un astfel de film. S-a interesat cine a mai facut genul ala de filme, cu bugete asa mari?
Si ultima intrebare, mai mult de introspectie, daca e o formula aici, cum o pot aplica in viata mea?
Daca as putea sa aflu mai multe as vrea sa stiu:
- de ce filme, de ce actorie. Cum a stiut ca asta vrea. Poti sa inspiri oamenii in mii de feluri. E un fel de 20% al lui Pareto in inspirarea cat mai multor oameni cinematografia?
- cum i-a gasit pe cei care erau dispusi sa investeasca asa mult intr-un astfel de film. S-a interesat cine a mai facut genul ala de filme, cu bugete asa mari?
Si ultima intrebare, mai mult de introspectie, daca e o formula aici, cum o pot aplica in viata mea?
↧
Aspecte ale afacerilor online: Lucrul la cursurile Udemy
Ce n-am facut intr-un an cred ca reusesc in prima saptamana a lui ianuarie, si anume sa lansez al doilea curs pe Udemy.
M-a motivat o imagine de sfarsit postata de curand pe grupul Facebook pentru instructori Udemy in care spuneau ca in 2015 s-au postat cateva mii de cursuri noi pe site-ul lor, iar eu stateam si dadeam scroll pe Facebook, asa ca m-am enervat si m-am pus pe treaba.
Am deschis iar editorul audio, video, transcrierile, Power Point-ul, Paint-ul, Pixlr-ul, si dupa o saptamana in care am ajuns la 100 de file de PowerPoint si la peste 30 de minute de video, ma aproprii de finalul cursului.
Ma bate gandul sa postez din cand in cand pe blog cate un screen shot cu treaba pe care o fac online si la ce ore (intru de multe ori in orele AM), ca un aspect al afacerilor online.
Ideea care imi place la Udemy e ca lucrezi intens cateva saptamani si apoi urmeaza ani in care te bucuri de venituri pasive. Sper anul asta sa mai urc cateva, singura sau in colaborare.
PS: Imi place cum suna asta, aspecte ale afacerilor online. Am vazut ca asa mi-a descris cineva blogul in directorul Rougle si acum Google foloseste fraza in meta descrierea blogului meu. Which is nice :D
↧
O idee de proiect foto
Unul din lucrurile pe care mi-ar placea sa le fac cu fotografia este sa aduc online mai multe imagini care mi se par ca lipsesc.
Cum sunt cele din setul acesta cu femei de culoare din IT.
Sa vezi persoane cu care poti empatiza ca sunt fericite sau de succes conteaza mult, stiu asta fiindca asa am simtit si eu cand am inceput sa vad prima oara modele plus size :)
Cum sunt cele din setul acesta cu femei de culoare din IT.
Sa vezi persoane cu care poti empatiza ca sunt fericite sau de succes conteaza mult, stiu asta fiindca asa am simtit si eu cand am inceput sa vad prima oara modele plus size :)
↧
Despre piratarea informatiilor
Zilele astea m-am incins in discutii pe Udemy despre piratarea cursurilor si furtul informatiei pe internet in general. Ca si autor de cursuri si carti lucrurile din punctul meu de vedere sunt clare, afecteaza grav, dar am zis sa vad si partea cealalta a paharului, sa pot empatiza mai bine si cu luptatorii pentru informatia gratuita, in documentarul acesta despre baietii de la The Pirate Bay.
Daca aveti timp sa-l urmariti sa o faceti, e bun, obiectiv, ii prezinta pe toti, de la acuzati la judecatori si cu bune si cu rele.
Cateva momente care mi s-au parut cheie:
- incercarea de intimidare si discreditare a profesorului de la MIT care a venit sa ii sustina pe baieti la proces
- faptul ca banii incasati din reclamele de pe TPB se duceau indirect la o firma de servere si hosting - o afacere legala, sau pe scurt spalare de bani
- faptul ca baietii de la TPB erau ajutati cu sponsorizari de un (asa zis fost) extremist de dreapta, om de afaceri, in schimbul publicitatii pentru firmele lui
- cum judecatorul initial a fost prins dupa sentinta ca era corupt reprezentand interesul firmelor de copywriting si profitand din inchiderea site-ului.
- legatura cu WikiLeaks
In concluzie
Concluzia mea e ca in ziua de azi pirateria e furt. Antreprenorii sunt tot mai mult oameni din patura medie si nu esti piratul sau haiducul care ia de la bogati si de la corporatii si da la saraci, ci hotul care fura de la oameni care asa isi castiga existenta si carora le iei painea de la gura.
Ca sa o explic si altfel, sa alegi sa iei ceva gratuit de pe net cand iti permiti sa platesti acel ceva e ca si cum ai fura dintr-un maldar de haine donate pentru saraci, sau ca si cum te-ai duce sa mananci la un centru de hrana gratuita. Dupa un anumit statut financiar, e imatur si penibil. Iar daca te mai si lauzi in gura mare ca faci asta esti un idiot.
Cred ca site-urile de file sharing ar trebui sa existe dar pentru fisiere (fie ele carti, filme, melodii, programe sau jocuri) care nu se mai gasesc de vanzare in tara ta. Filme care nu mai ruleaza in cinematografe de exemplu. Informatie exista deja destula pe net, pusa intentionat gratuit. Nu iti poti permite ceva, cauta alte resurse pe tema respectiva. Exista alternative mereu.
O alta solutie pe care as implementa-o e ca, copywritingul sa aiba un deadline mai strans, nu daca autorul e mort de mai mult de 100 de ani de-abia atunci devine proprietate publica. 5 sau chiar 10 ani sunt suficienti pentru ca autorul sa castige din drepturile de autor. Fiindca in perioada de lansare + 2,3 ani dupa se fac 80% din vanzari.
Si binenteles site-urile pe care se uploadeaza fisiere de catre autori spre vanzare ca site-urile de educatie online, trebuie sa fie un seif din punct de vedere al protejarii continutul care le-a fost incredintat. A fost o lupta grea in comentariile de pe Udemy sa explic asta, dar si daca se iau nise masuri minime de sporire a securitatii s-a meritat.
Daca aveti timp sa-l urmariti sa o faceti, e bun, obiectiv, ii prezinta pe toti, de la acuzati la judecatori si cu bune si cu rele.
Cateva momente care mi s-au parut cheie:
- incercarea de intimidare si discreditare a profesorului de la MIT care a venit sa ii sustina pe baieti la proces
- faptul ca banii incasati din reclamele de pe TPB se duceau indirect la o firma de servere si hosting - o afacere legala, sau pe scurt spalare de bani
- faptul ca baietii de la TPB erau ajutati cu sponsorizari de un (asa zis fost) extremist de dreapta, om de afaceri, in schimbul publicitatii pentru firmele lui
- cum judecatorul initial a fost prins dupa sentinta ca era corupt reprezentand interesul firmelor de copywriting si profitand din inchiderea site-ului.
- legatura cu WikiLeaks
In concluzie
Concluzia mea e ca in ziua de azi pirateria e furt. Antreprenorii sunt tot mai mult oameni din patura medie si nu esti piratul sau haiducul care ia de la bogati si de la corporatii si da la saraci, ci hotul care fura de la oameni care asa isi castiga existenta si carora le iei painea de la gura.
Ca sa o explic si altfel, sa alegi sa iei ceva gratuit de pe net cand iti permiti sa platesti acel ceva e ca si cum ai fura dintr-un maldar de haine donate pentru saraci, sau ca si cum te-ai duce sa mananci la un centru de hrana gratuita. Dupa un anumit statut financiar, e imatur si penibil. Iar daca te mai si lauzi in gura mare ca faci asta esti un idiot.
Cred ca site-urile de file sharing ar trebui sa existe dar pentru fisiere (fie ele carti, filme, melodii, programe sau jocuri) care nu se mai gasesc de vanzare in tara ta. Filme care nu mai ruleaza in cinematografe de exemplu. Informatie exista deja destula pe net, pusa intentionat gratuit. Nu iti poti permite ceva, cauta alte resurse pe tema respectiva. Exista alternative mereu.
O alta solutie pe care as implementa-o e ca, copywritingul sa aiba un deadline mai strans, nu daca autorul e mort de mai mult de 100 de ani de-abia atunci devine proprietate publica. 5 sau chiar 10 ani sunt suficienti pentru ca autorul sa castige din drepturile de autor. Fiindca in perioada de lansare + 2,3 ani dupa se fac 80% din vanzari.
Si binenteles site-urile pe care se uploadeaza fisiere de catre autori spre vanzare ca site-urile de educatie online, trebuie sa fie un seif din punct de vedere al protejarii continutul care le-a fost incredintat. A fost o lupta grea in comentariile de pe Udemy sa explic asta, dar si daca se iau nise masuri minime de sporire a securitatii s-a meritat.
↧
↧
Caractere din carti recreate cu program de schitare a portretelor
Foarte interesante mi s-au parut schitele acestea. Unele caractere sunt exact cum mi le inchipuiam: Sherlock Holmes, Norman Bates, chiar daca nu au fost reprezentati asa in filme. In timp ce alte schite arata cat de fidel au recreat regizorii imaginea personajelor: The girl with the dragon tatto, Katniss Everdeen..
Sursa imaginilor: http://thecomposites.tumblr.com/
![]() |
Sherlock Holmes |
![]() |
Katniss Everdeen |
![]() |
Dracula |
![]() |
Jane Eyre |
![]() |
The Monster - Frankenstein |
![]() |
Lolita |
![]() |
Dorian Grey |
![]() |
The girl with a dragon tattoo |
![]() |
Norman Batesn - Psycho |
![]() |
Tess of the D'Urbervilles |
Sursa imaginilor: http://thecomposites.tumblr.com/
↧
Antreprenoriat: Un exemplu de fa ce poti cu ce ai
Ce afacere poti face cand ai doi catei draguti? Se pare ca Team building canin e o optiune.
↧
Despre afaceri online, la Idei de succes
Am acceptat de curand o invitatie pentru a vorbi despre afaceri online la Nasul TV. In ziua cand s-a difuzat emisiunea eu predam dar intre timp inregistrarea a aparut si online, asa ca am vazut-o si eu si o pun si aici pentru posteritate:
Ma asteptam sa am mai multe emotii, sa imi uit ideile sau sa nu pot da raspunsuri, dar per total a fost o experienta chiar foarte placuta, toata lumea din studio fiind foarte draguta.
Ma asteptam sa am mai multe emotii, sa imi uit ideile sau sa nu pot da raspunsuri, dar per total a fost o experienta chiar foarte placuta, toata lumea din studio fiind foarte draguta.
↧